Foto: Olivia Mariette Borg/SR

Yay! P3 Kulturs Johanna och Roger leder Romanprisgalan!

Vi råkade ha lite breaking news i gårdagens program – Johanna berättade nämligen att hon och Roger ska vara värdar för den direktsända utdelningen av SR:s stora fina romanpris i Berwaldhallen den 15 mars! Den officiella pressreleasen gick ut idag. Så kan det gå. Vi är lite avtryckarglada här på P3 Kultur ibland (men vad ska man göra när man har glada nyheter?)

Läs allt om Romanpriset, de nominerade böckerna och programmen som leder fram till galan på . Där finns också information om hur man grejar biljetter till galan. Gör det! Och när ni ändå är på gång, adda er gärna på .

Johannas och Rogers nya prestigeuppdrag innebär också att P3 Kultur drar igång en panikbokcirkel där redaktionsmedlemmarna hetsläser de nominerade romanerna och diskuterar dem i programmet som sänds den 14 mars.

Men även veckans program (nu på söndag, den 7 mars) kommer att gå i galornas tecken. Bland annat kommer vi att plocka in ett par galahumorister som berättar allt om att skriva roliga manus till prisutdelare och vi sammankallar en tung filmkritikerpanel för att prata Oscarsutdelningar.

/Tommie

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista