Charlie Söderberg outad i Aftonbladet

Läsa rollspel offentligt-veckan

Knappt hade vi här i P3 Kultur fått  förrän nörd-drevet var igång. Aftonbladets bilaga Klick! outade en person som heter Charlie Söderberg som lajvare i . 

Nåt slags glimt eller åtminstone stänk har författaren i ögat, det är tydligt av formuleringarna, och man måste ju fråga sig om inte Charlie Söderberg själv läckt bilden på sitt gycklarjag för att haka på lajvarhajpen?

Charlie säger själv i artikeln att han inte är lajvare, men det framgår att han däremot var medlem i Tolkienföreningen Forodrim. Tolkiensällskapet är lite som att lajva, men man har inget spel som ram – man bara klär ut sig, lite till mans, till sådana som skulle kunna platsa i Fylke för att, tja, det känns rätt att göra så. Om Aftonbladets Frida Hübinette Högberg hade varit ute efter nördskam hade den detaljen nog gått att mjölka lite mer. Men det känns inte så. Det känns bara lite härligt alltihop-

I solidaritet med Charlie Söderberg och hans ambition att få räknas som en av de offentliga lajvnördarna deltar jag denna vecka i Read An RPG Book in Public Week. 

Jag tänker alltså läsa en rollspelsbok offentligt. Om du också vill komma ut som lajvare men inte kommer igenom till Frida Hübinette på Aftonbladet – fatta vad folk ringer henne just nu – kan du gå med i !

Bildbevis följer!

/Johanna

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista