Roger Wilson, Johanna Koljonen och romanerna. Foto: Olivia Mariette Borg/SR

Vi laddar inför Romanpriset med panikbokcirkel och enhandsläsning

Det är bråda dagar i P3 Kulturs lilla radiogruva. På måndag är ju P3 Kulturs Johanna Koljonen och Roger Wilson konferencierer på den direktsända  i P1. För att vara maximalt pålästa och utföra detta prestigeuppdrag på bästa sätt så sammankallar Johanna och Roger en panikbokcirkel i veckans P3 Kultur. Tillsammans med resten av redaktionen sammanstrålar de efter en veckas intensiv läsning och diskuterar . Men det går undan – sex romaner plöjda på en vecka avhandlas av fyra hjärnor på bara en timme!

Veckans program bjuder även på skvalande snusk och lyriskt skälvande erotik när P3 Kultur dyker ner i enhandslitteraturens värld. Uppmärksammade romandebutanten Eli Levén berättar om inspirationskällorna bakom de köttiga bitarna i hans bok Du är rötterna som sover vid mina fötter och håller jorden på plats och skribenten Jessika Gedin avslöjar några erotiska textupplevelser i känsliga år. Bra och dåliga sexskildringar diskuteras sedan vidare av Gustav Almestad, redaktör för en kommande erotikantologi, samt författaren och kritikern Elise Karlsson. Allt detta och lite mer på söndag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".