Hallå där, Alice Kassius Eggers: Mannen, myten, äggtricket

Du är litteraturkritiker och var med i P3 Kultur i söndags. I helgen var du också aktuell med en Facebook-uppdatering som lät så här:

kokar ägg och tänkte testa Bibel-tricket (som jag inte minns vem som gav mig). Men enligt iTunes innebär det då en koktid på 7:50 min. Det låter mycket, även för mina öron? Bekräfta gärna.

Skulle du kunna förklara det för oss?

– Jo, jag fick ett tips häromdagen om att man, precis när äggvattnet börjar koka, ska sätta på Imperiets låt "Bibel" (som inte heter i bestämd form som jag sa i radio, my bad) och lägga i ägget för att få det perfekt. Jag tänkte kolla hur många minuter den är för att slippa lyssna på den varje morgon (det där om att jag älskar allt Thåström gjort utom "Märk hur vår skugga" var inte riktigt sant, det är också undantaget "Bibel") och såg att den var hela 7.50 vilket jag tyckte lät mycket för ett ägg.

Hur gick det?

 – Till min förvåning blev ägget perfekt, orimligt nog. Försökte dock göra om det häromdagen och fick ett alldeles rinnigt mackägg... Slutsats: Måste köpa mindre ägg.

I programmet pratade du om hur svårt det kan vara att skilja textrader ur Edith Södergrans "Vierge Moderne" och Imperiets – Joakim Thåströms egentligen – "Kriget med mig själv". Du sade att man skulle kunna sätta ihop ett Södergran/Thåström-test. Lite i stil med Dylan-Dylan-tävlingen i Farliga sinnen, kan man säga.

 – Okej, here goes, ett Södergran/Thåström-quiz! S eller T?

1. Jag är ett nät för alla glupska fiskar 

2. Jag är ett levande bevis på en naturkatastrof

3. Jag är tjuv i mitt eget hem

4. Jag är en ingångsskylt till nya paradis

5. Jag är hedning kom rädda min själ

(Rätt svarsrad i omkastad ordning: 2T,5T,3T,4S,1S)   /JK