Nu drar vi vidare i Serieskolan

När vi nu jobbar vidare på manuset till vår svenska superserie Verklighetens Folk skulle det vara till enormt stor hjälp om du ville bidra med skisser och visuella idéer – och, en liten detalj vi helt har glömt, nämligen vad våra hjältar heter privat! Blir du inspirerad av karaktärsbeskrivningarna nedan? Har du något att tillägga, eller bilder i huvudet? Hur ser deras kostymer ut? Vad har dom för frisyrer? Skriv, teckna, maila oss!

Akvarell eller streckgubbe, tekniken är valfri – men om du jobbar med papper måste du scanna själv, för vi kan bara hantera digitala bidrag. Skicka in dina bilder i jpg- eller png-format på vår mail p3kultur@sr.se tillsammans med ditt namn eller din signatur. Genom att skicka in bilderna samtycker du till att vi använder bilderna i eller i samband med serien och publicerar dem här på nätet eller (för det vore ju drömmen, eller hur?) på papper på något sätt!

Så sätter vi igång. 'nuff said.

Jantelagens väktare

Pilgiftsgrodan

Kön: Kvinna – möjligen androgyn eller hermafroditisk?

Namn: ?

Ålder: 37

Yrke: SÄPO-dykare

Hemort: Stockholn

Född i: Göteborg

Krafter: Kan hoppas hyfsat högt och långt; skjuter giftpilar (från kroppen? Eller är detta ett vapen?)

Övrigt: Strömlinjeformad. Fick sina krafter då hon som mycket ung som del av en specialgrupp dök efter mordvapnet i Palme-mordet och i stället fann en mystisk artefakt (möjlighen med koppling till Regalskeppet Wasa).

Järnmannen

Kön: Man

Ålder: 56

Namn: ?

Yrke: Gruvarbetare i järnmalmsgruva

Hemort: Kiruna

Född i: Kiruna

Krafter: Hans hud kan anta järnets egenskaper; kan röra sig igenom jord och berg genom att ”skifta" molekylerna i sin kropp. Vilket gör att han kan rädda människor från olyckor i gruvor och liknande.

Övrigt: Son till Storstark-Sune (i hemlighet Stenmannen) som han inte kände, halvbror till norske Svartmetallmannen.

Myggan

Kön: Kvinna

Ålder: 14

Namn:

Hemort: Kiruna

Yrke: Skolelev (sjukledig?)

Född i: Abisko

Krafter: Kan “flyga” genom att lokalt ändra gravitationen omkring sig och “falla” mot den nya tyngdpunkten. Kan kontrollera enskilda myggor och med övning även svärmar. Blodtörstig. Gift i bettet (kan vara någons slags taggar på kroppen i stället för vanliga vampyrtänder, kanske?)

Övrigt: Intelligent, lite färglös tjej, mobbad av sina jämnåriga. Blev fastbunden i en torr tall ute på en myr, fick efter otaliga (sannolikt radioaktiva) myggbett en allergisk chock som lämnade henne med vissa myggliknande drag.

Folkhämnarna

En svensk tiger

Kön: Man

Namn: ?

Ålder: Ser ut att vara ca 20-30. Egentligen uppemot 90 år gammal.

Yrke: Ex-militär

Hemort: Hemligt labb i Skuleskogens Nationalpark i Ångermanland

Född i: Stockholm

Krafter: Har har korta men rakbladsvassa in-och-utfällbara klor i den gulskiftande metallen Albinium. Är övermänskligt stark och smidig och har nattsyn (tigerögon). Kan manipulera folks talförmåga och minne för att göra det omöjligt för dem att skvallra eller vittna.

Övrigt: Svensk superagent utvecklad på 30-talet inför det annalkande storkriget. Oklart varför laboratoriet övergavs och varför han har legat i dvala i årtionden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista