Janteligan och Folkhämnarna!

Nu går Serieskolan in i sin sista fas och det är dags för oss, det svenska folket – eller åtminstone den delen av det svenska folket som lyssnar på P3 Kultur – att teckna en superhjälteserie tillsammans! Manuset är sammanredigerat av Johanna på basen av de oändligt bra karaktärs- och scenidéerna som lyssnarna har skickat in, och du kan höra radioteaterversionen .

Men serier utan bilder duger ingenting till, så nästa steg blir förstås att rita tillsammans! Vi har fått hjälp av den hyperbegåvade superhjältetecknaren Magnus Häglund i Visby att bryta ner texten till ett bildmanus. Alla rutorna kommer att vara numrerade, och så går det till på det här sättet: du skriver ut bildmanuset på vanligt A4-papper, bläddrar i manus och bildmanus tills du fastnar för en ruta, och så tecknar du den, scannar och mailar den till oss (tillsammans med dina kontaktuppgifter och numret på rutan, för att spara lite tid när vi monterar sidorna).

Du får arbeta i vilken teknik du vill och väljer själv om du jobbar i fyrfärg eller svartvitt, akvarell eller makaroner. Du får också ändra på bildvinklar och detaljer inne i rutan, bara du kommer ihåg att det ska fungera med sidkompositionen i stort. Det enda kravet är att din ruta är helt färdig – med rätt text och så vidare – då du maiar den till oss på p3kultur@sr.se …och att den är digital, eftersom vi inte har möjlighet att scanna.

Skulle det bli massor med varianter av samma ruta väljer vi en till det slutgiltiga verket men publicerar alla här på bloggen!

Vi behåller rätten att publicera dina serierutor på internet och i andra sammanhang; i den osannolika händelsen av att serien skulle generera profit doneras denna till välgörande ändamål. Däremot länkar vi gärna till din hemsida härifrån bloggen!

Bildmanuset och manuset publicerar vi i nedladdningsbar form på onsdag! Vässa pennorna!