Pilgiftsgrodan!

Sista fasen av P3 Kulturs stora satsning för att återupprätta den svenska superserien är igång! I morgon släpper vi bildmanuset så att vi alla kan börja teckna rutor till storverket - fram tills dess tänkte vi att det vore coolt att etablera karaktärerna lite grann!

Vi börjar självklart med vår först etablerade karaktär, SÄPO-dykaren Pilgiftsgrodan. Det har etablerats i sommar tack vare ert enträgna arbete att hon sannolikt har sydamerikansk bakgrund, är fysiskt stark, har ett lätt androgynt utseende och åldersmässigt ligger närmare medelåldern än tonåren.

Jenny Wiik, som har tecknar, skriver: "Nu valde jag att göra henne rödturkos, men pilgiftsgrodor kan tydligen vara svartgula, blå eller illgröna också... det går lätt att ändra hennes färger eftersom hela bilden är digitalt framställd". Jag tänker mig att det vore coolt om Pilgiftsgrodan kanske hade lite olika dräkter för olika ändamål, klimat och miljöer. Eftersom utvecklingen hos de fysiska egenskaperna i dräkten ofta är en del av handlingen i superserier föreställer jag mig att hon så småningom kommer att få en ny dräkt som ändrar färg enligt behov – högst sannolikt från ett labb hos de duktiga materialvetarna på Chalmers!

Jenny är kulturvetare, illustratör och konstnär; hennes egen blogg hittar du .