Myggan!

Arbetet med vår kollektiva superserie Jantelagens väktare – i folkmun kända som JANTELIGAN – fortskrider! Och nu vill vi gärna att du är med! Från och med idag kommer du att kunna ladda ner manus och bildmanus till äventyrets första sidor (och föredrar du radioteater kan du ). Vi ska sedan teckna en ruta var av detta gripande och aktuella samtidsdrama.

Men för att det ska bli begripligt vem som är vem från ruta till ruta är det ju till enormt stor hjälp om vi har nåt gemensam slags uppfattning om hur karaktärerna ser ut. En sån tur då att bilder på dem har börjat droppa in! En tidigare karaktärsskiss på Pilgiftsgrodan hittar du .

Idag har vi av Janetta Nyberg fått en bild på Myggan. Janetta skriver: "Jag tänker mig att hon antagligen helst flyger längre sträckor med fötterna före pga sina gravitationskrafter som gör att hon 'faller' åt det håll hon vill. Det är ju oftast trevligare att falla med fötterna neråt än med huvudet neråt. Vidare har hon kanske en väska med sig, en ryggsäck med kanske en bok och något litet att äta när hon blir hungrig. Möjligen blodpudding. Eller korv. Eller torkat kött av något slag?'

FABULOUS. Janetta är grafiker och illustratör; hennes ritblogg .

Vill du också bestämma utseendet på en av våra figurer? Kvar har vi åtminstone Järnmannen, Göttmosarn, En svensk tiger, SÄPO-joggaren, Dn kvinnliga livvakten, Byrokraten (dam), Den unge mannen på departementet, Ystaren, Nystaren och Spinnarkvinnan! Välj en av dem i  och maila in den på p3kultur@sr.se – tillsammans med dina kontaktuppgifter och en länk till din hemsida om du inte är för blyg! Stilen är fri och du behöver verkligen inte teckna som ett proffs; alla vi andra kommer ju ändå att teckna våra egna tolkningar av karaktären sedan! Karaktärsskisserna behöver heller inte vara slutförda fina bilder, ett foto av en kulspetsskiss på en näsduk kan också fungera. Skissa loss!