Två svenska tigrar!

I vårt kollektiva serieprojekt (läs mer om hur det fungerar och om hur just du kan vara med ) bestäms ju karaktärernas utseende så, att den första som mailar in en bild får bestämma hur hon eller han ser ut. Det gäller också om två personer, som här, har epostat oss karaktärsskisser med bara några timmars mellanrum! Den här gången tänker jag mig dock att bägge visionerna kan fungera samtidigt!

Linn P skriver: "Hej P3 Kultur, och tack för att ni ger ett annars rätt monotont arbete lite själ. Här kommer mitt bidrag till superhjälteserien, en lite hafsig förslagskiss till "En svensk tiger". Keep up the good work (och gör ett program om dubstep snart)!"

Dubstepbehovet har vi lagt bakom örat och skissen är förstås inte alls hafsig – se den ovan! Notera de fina detaljerna, som ""-spännet på bältet!

Bara några timmar senare mottog vi ett brev från Monica Bjerkenstedt: "Skickar med en skiss på hur jag föreställer mig att den svenske tigern ska se ut i er serie. En rätt stilig man i 30-års åldern som drar på sig en schysst bodysuit. När han klär av sig den är kroppen en gammal mans med lös och hängande hudkostym och födelsemärken som lever sitt eget liv..."

Det här är en briljant detalj. Säg att Svensk Tigers muskler på konstgjord väg hållits spänstiga i kryotanken. Betyder det automatiskt att också hans hud är ungdomlig och fräsch? Kanske inte! Jag gillar också att den swingpjattiga looken på hans privata kläder, som ju härrör från 1940-eller 50-talet, och den käcka mustaschen.

Rent fysiologiskt har ju Tigerns kroppstyp förändrats något mellan bilderna, men det är inte ovanligt i superhjältesammanhang (tänk tex på den tanige doktorn som förvandlas till den muskulöse åskguden Thor, eller på den vanlige soldaten som genom ett särskilt serum utvecklades till Captain America). Kanske hade även Svensk Tiger en mer dansarliknande fysik före det svenska vapenprogrammet satte klorna i honom.

Nu har vi alltså etablerat utseendet på En svensk tiger, ,  och . Kvar finns bland andra SÄPO-joggaren, livvakten, Göttmosarn och Järnmannen! Vem tecknar du? Ladda ner bildmanus och textmanus , fantisera, plita ner och skicka in!