Bra värdemätare
Daniel

Tävlingspremiären avklarad

Det blåste kraftigt och det fantastiska vårvädret hade flytt sin kos. Men nu är den avklarad - tävlingspremiären. 12,5 kilometer runt Landsjön, utanför Huskvarna. Ett litet, familjärt lopp med runt 200 deltagare, och som jag skrivit tidigare, en bra värdemätare inför varvet om tre veckor.

Hur gick det då? Jo, helt okej. Som vanligt blev jag stirrig inför starten, verkligen nåt att träna bort, men sen släppte det. Drog iväg alldeles för fort de tre första kilometerna, också det som vanligt. men när första backen kom, kände jag att det var en klok ide' att låta folk passera och sänka tempot. Hade en riktig svacka borgkring halva sträckan där jag funderade på att sätta mig vid det trevliga lantcafe'et jag passerade. Men jag kom igen, och eftre nio kilometer upptäckte jag att jag hade en växel till att lägga i, innebar att jag plockade in en hel del tid den sista tiden och kunde kosta på mig en spurt. I mål på tiden 50.24, några sekunder sämre än förra året, men ändå godkänt efter mina mått med en kilometertid på 4,02.

Just nu med några timmars distans känns det bra, och kroppen är okej. Jag vet att jag pallar för ett bra tempo åtminstone halva varvs-längden. Jag klarade också av det mentala, och fick öva mig på själva tävlandet. Sedan är det en helt annan sak att kunna springa i sitt eget tempo och inte behöva styras av tusentals andra löpare som i Göteborg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".