Kiev By Sundvall blir verklighet en sketen torsdag i juni. Foto: Erik Grönlund / P4 Skaraborg Sveriges Radio

Kiev By Sundvall lever!

7 JUNI - SKÖVDE | Första inlägget på bloggen. Jag är fortfarande på svensk mark och håller på med förberedelserna inför resan. 

Hur många par byxor behöver man? Behöver jag mer t-shirtar än Sveriges hemma och bortaställ? Många tankar som far i huvudet nu, känner mig ganska stressad. Jag brukar alltid packa för mycket, men nu ska jag faktiskt försöka packa så lite som möjligt.

Jag har ingen aning om vad som väntar i Kiev, har försökt läsa på så mycket som möjligt om staden. Jag har tidigare varit i Polen, men folk jag har pratat med säger att Polen och Ukraina är två helt olika länder. Så det ska bli en överraskning, en trevlig överraskning förhoppningsvis.

Tanken är alltså att jag ska försöka blogga om livet som svensk fotbollssupporter på plats i Ukrainas huvudstad Kiev. Vi är åtta kompisar som åker ner, fyra av oss på ett hotell och fyra på ett annat. Som tur är slipper vi bo i tält, läste nyss om att svenskcampingen Camp Sweden inte är färdigbyggd inför svenskarnas ankomst, trist.

Bilder ska jag försöka ta så många som möjligt också, på stan, på arenor, i barer och förhoppningsvis på svenska landslagets öppna träningar.

Vi i gänget som åker är allt ifrån nybörjare på fotbollsmästerskap till riktigt rutinerade rävar som har varit med EM 2004, VM 2006 och EM 2008, själv har jag tidigare varit på plats i Österrike EM 2008.

Har ni några frågor och funderingar är det bara att kommentera inläggen så kommer jag försöka svara på alla möjliga frågor, allt ifrån hur vädret är till vad en öl kostar.

Resefebern börjar komma nu och på söndag åker vi. Nu börjar EM och jag har längtat i fyra år, detta kommer med all sannolikhet bli helt underbart!

Magnus Sundvall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista