1 av 2
Min väska är fullpackad och kommer kräva viss ansträngning för att få stängd. Foto: Magnus Sundvall
2 av 2
Biljetter - en hyfsat viktig sak att ta med om man vill se matcher. Foto: Magnus Sundvall

Bara timmar kvar till avresa

10 JUNI - GÖTEBORG | Har jag glömt något? Den frågan har legat och gnagt i mitt bakhuvud sedan vi lämnade Skövde igår vid lunchtid. Nu är vi i Göteborg och det är drygt 9 timmar tills vi lyfter mot Kiev, via Wien. Så om jag har glömt något, ja då har jag gjort det och kan inte göra något åt det just nu.

Har pratat med kompisar som har valt att ta bilen ner till Ukraina och det rapporteras om fullbokade båtar på väg från Sverige mot Polen/Tyskland. Enda problemet för dom är tydligen gränskontrollen Polen/Ukraina, har man otur kan man bli stående i 5-10 timmar innan man får passera in i Ukraina.

Men det är ändå inte helt problemfritt att ta flyget, i fredags fick jag höra att det var kaos på Landvetter med överbokade flyg till Kiev. Men av allt att döma verkar det som att det löst sig.

Vi kommer att landa i Kiev mitt i natten, 01.30 lokal tid. Dvs det kommer vara direkt i sängen för att vara så pigg som möjligt i morgon på den STORA dagen. Ukraina-Sverige, 21.45. Den matchen har jag väntat på sedan Sverige-Ryssland den 18/6 2008. Nu ska vi ta revansch efter den katastrofalt dåliga insatsen i våran senaste mästerskapsmatch.

Samling kommer att ske med flera tusen andra svenskar för att sedan gå gemensam marsch mot arenan. En arena som tar ca 70 000 åskådare, dock ett minus att det är löparbanor runt planen. Det blir liksom inte lika nära och intimt med löparbanor.

Jag har ju fått ansvaret för mina och resekamrat Eriks biljetter. Detta är något som Erik inte är helt nöjd med, då han inte riktigt kan slappna av när han inte har kontrollen på sina biljetter.

Magnus Sundvall

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista