1 av 6
Svindyrt vatten i Kiev. Foto: Magnus Sundvall
2 av 6
En firre som jag misstänker heter Belugastören. Foto: Magnus Sundvall
3 av 6
Hundarna skvätter fritt i centrala Kiev. Foto: Magnus Sundvall
4 av 6
Huvudgatan i Kiev som fått besök av en segway. Foto: Magnus Sundvall
5 av 6
Kampanj till stöd för fängslade politkern Yulia Tymoshenko. Foto: Magnus Sundvall
6 av 6
En skyskrapa i centrala Kiev. Foto: Magnus Sundvall

Återhämtning med svindyrt vatten

12 JUNI - KIEV | Idag har vi inte gjort många knop. En mellandag kan vi kalla det. Vi har bara försökt att smälta den tunga förlusten. Vi tog en liten promenad och hittade en trevlig restaurang, italenskt och sushi stod på menyn, intressant blandning, maten var helt ok. Vi har ännu inte ätit något från det ukrainska köket, det är faktiskt ganska svårt att hitta någon sådan restaurang.

Kiev som stad är förvånansvärt ren och fin, nu har ju vi iofs bara rört oss i centrum, men det är ganska fint. Nya stora skyskrapor blandas med äldre fina byggnader.

Trafiken är ett under att den fungerar, folk kör lite som dom vill och framförallt parkerar dom lite som dom vill… Jag förstår inte hur tänket går när folk ska parkera. Dubbel och trippelparkering är mer regel än undantag.

Vi har även hittat en liten affär i huset som vi bor i, det visade sig inte vara någon vanlig affär. Den billigaste flaska vatten kostade 30 kr. Det var bara delikatesser i alla möjliga slag. Hummer i akvarium och även belugastör i akvarium. Om jag inte minns helt fel är det väl den man gör den dyrbara ryska kaviaren av?! Vi köpte inget…

Imorgon (onsdag) ska vi ta oss till fotbollslaget Dynamo Kievs träningsanläggning. Sverige ska ha en öppen träning för alla svenska fans där. Det kommer förmodligen bli väldigt bra. Vi får hoppas på fortsatt fint väder då vi hade tänkt att ta oss ner till floden Dneper och bada. Floden flyter rakt igen centrala Ukraina och ska tydligen ha en fin sandstrand.

Läser även om våldsamheter i Warzawa. Polska och ryska huliganer har tydligen brakat ihop med resultatet över 100 gripna. En rysk nyhetsbyrå rapporterar även om en död efter sammandrabbningarna. Något sådant har vi inte sett här. Före,under och efter matchen igår var det lugnt. Självklart är det lite psykningar osv men inga våldsamheter. På fredag är det match mot England och engelsmännen är ju kända för sin våldsamma historia, men vi får hoppas att det fortsatt är lugnt mellan supportrarna.

Magnus Sundvall

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista