Tisdag 31 oktober

Klassresa för statliga bidrag

Sedan det blev förbjudet att samla in pengar från föräldrar till skolutflykter har ett nytt sätt dykt upp för att få ihop till klassresan. Elever uppmuntras att starta föreningar för att få statliga bidrag, som sedan stoppas i klasskassan.

Carina Philipsson, distriktsansvarig för Akiv ungdom i Skåne informerar skolor och föräldrar om hur lätt det är att starta föreningar, och hon ser inget fel i det här sättet att skaffa pengar till klassresan.

Från åker till villaträdgård

Efterfrågan på bostäder utanför storstäderna i Skåne gör att allt mer högklassig jordbruksmark omvandlas till villaområden. Det är med dubbla känslor som bonden Per-Olof Jönsson i natursköna Råådalen säljer en del av sin mark till bostäder.

Veckans gäst - efter kl 16

Fundraising drar in hundratals miljoner till universitet i USA, men i Sverige är fenomenet nytt och omdebatterat. Ska verkligen miljonärer och företag betala universitetens forskning? Eller är det en chans att bidra till samhället?

Möt Carina Skoglund och Karin Ånell som arbetar med fundraising på Lunds universitet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".