Meteorolog Lars Werner. Foto: Lars Ekman.

Onsdag 1 november

Ny dramatisk klimatrapport 

Med anledning av en alldeles färsk klimatrapport berättar meteorolog Lars Werner om de mest dramatiska förändringarna som vi kan komma att få upp leva i just vår region inom en inte alltför avlägsen framtid.

På många håll börjar man inse att det klimatförändringarna i högsta grad kommer att bli ett reellt problem. Åtminstone för våra barn och barnbarn. Anna Tott, chef för plan- och stadsbyggnadskontoret i Helsingborg, en stad som ligger utsträckt utmed havet, orienterar om problemen.

Veberöds änder ställer till problem

Känslorna i Veberöd är upprörda med anledning av änder och deras naturliga behov. De senaste månaderna har antalet änder ökat till ett trettiotal och det medför vissa problem. Änderna tar sig till parkeringen och ingången till Konsum och besvärar kunderna och butiksägaren på Konsum.

Invandrare från Danmark inte flyktingar

Kommuner i Skåne har fått ekonomiska bekymmer efter att anknytningsinvadringen från Danmark fortsätter. Invandrare som är gift med en dansk medborgare ses inte som flyktingar och därför får kommuner inga statliga bidrag för dessa. Kostnaden för dom SFI-utbildningar, som individerna har rätt till,  får kommunerna själva stå för.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".