Torsdag 2 november

A-kassehöjning oroar

Förslagen om höjningarna i A-kassan oroar facken - hör SACO och Lärarnas Riksförbund om vad de tycker om regeringens förslag på ny a-kassa, där avgifterna riskerar att höjas med flera hundra kronor inom vissa yrkesgrupper.

Medverkande Lionel Rieloff, SACO och Bo Sundqvist, Lärarnas Riksförbund.

Nedfallande is stoppar brotrafik

Redan första vinterdagen fick trafiken stoppas på grund av nedfallande isklumpar från Öresundsbrons vajrar. Ännu finns ingen teknik för att stoppa de fallande isklumparna som är farliga för bilister. Vår reporter Marie Björk har åkt ut till driftcentret vid Öresundsbron för att ta reda på hur de ska klara av trafiken under vintern.

Spritflödet in från Danmark fortsätter...

Alkoholflödet in från Danmark och Europa diskuterades idag på det alkoholpoltiska toppmötet i Helsingborg med vår nya folkhälsominister Maria Larsson.

...men stoppas på Peppes Bodega

Folkhälsoinstitutet sätter samtidigt stopp för att sälja helflaskor med sprit på Peppes Bodega i Båstad, där spriten har flödat ymnigt under sommarveckorna. Det strider mot alkohollagen, menar FHI. I Spår 3 berättar ägaren om hur han ser på saken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".