1 av 2
Jonas Lindgren
2 av 2

Fredag 3 november

Allhelgona ny festhelg

Allhelgonahelgen har tagit över Luciahelgens roll som fyllerihelg bland ungdomarna.

Jonas Lindgren, ordförande i nattvandrarföreningen i Malmö centrum kommer till Spår 3 och berättar om sina erfarenheter och föreningens arbete.

Att hantera extremism

I Kristianstad hålls ett möte idag där politiker och poliser diskuterar hur de bäst kan bemöta nazismen som fått alltmer fotfäste.

Innan valet var det en hel del bråk i Kristianstad mellan olika extremistgrupper. Men nu vill Handelsföreningen i Kristianstad försöka undvika fler bråk av den typen.

Därför bjöd man in Karlskronas tidigare kommunalråd Björn Fries så att han kunde berätta hur de arbetade mot nazister på 90-talet.

Båstad Privata Gymnasium satsar stort. Nästa år står den nya skolbyggnaden färdig och då kommer det också att bli internat. 60 internatelever ska kunna bo på ett elevhem som byggs inom skolområdet. Gymnasiet har funnits ungefär fyra år och kom till lite grann av en slump.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista