Torsdag 9 november

Idag är det meningen att Ystadborna äntligen ska få klart för sig hur det politiska landskapet kommer att se ut i kommunen de närmaste fyra åren. Ystad kommer troligen att regeras av den borgerliga alliansen tillsammans med SPI, Sveriges Pensionärers intresseparti. Mer om detta i Spår 3 i eftermiddag.

Varje år förlorar den svenska staten miljontals kronor när utländska lastbilschaufförer inte betalar sina böter. Närmare hälften av de utländska chaufförer som bötfälls i Sverige struntar i att betala, och det är något som retar deras svenska kollegor.

Och ett nittiotal lärare får gå och omkring ettusen utbildningsplatser försvinner från Komvux i Malmö nästa år. Anledningen är att den borgerliga regeringen tar bort det riktade statsbidraget till vuxenutbildningen, i Malmös fall handlar det om att 48 miljoner kronor dras in.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".