20 november

Handbollsspelare stoppade bråk

Centralskolan i Trelleborg har fått ett riktigt lyft. Sedan tre elithandbollsspelare börjat jobba på skolan i och hjälpt till i så väl klassrummen som på skolgården så har en stor del av bråk, mobbning och oroligheter försvunnit.

Kopparstölder växande problem

Tolv ton koppar värd flera miljoner stals i Billeberga natten till måndagen. De allt grövre kopparstölderna är ett växande problem.

- Det rör sig om cirka 40 stora kabeltrummor med 300 kilo koppar på varje trumma. Vad jag vet är det den största stulna volymen vid ett tillfälle, säger Claes Schlyter, koncernsäkerhetschef på Eon.

Höjda kommunala hyror

Kommunala bostadsbolag flaggar för rejäla hyresökningar nästa år. De bostadsbolag som lagt fram sina yrkanden inför de kommande förhandlingarna kräver hyreshöjningar på mellan 3 och 6 procent.

- Det är betydligt mer än vanligt, det säger Peter Olsén som är Hyresgästföreningens chefsförhandlare i södra Skåne.

Svårt vara tonåring och tonårsförälder 

Ny serie i Spår 3 om tonåringar startar idag. Att vara tonåring är inte så lätt.  Det är heller inte så lätt att vara vuxen och fostra en tonåring.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".