Tisdag 16 januari


Teaterchef på scen  

Trots att Göran Stangertz varit chef för Helsingborgs stadsteater i sex år, så har helsingborgarna inte fått så många tillfällen att se honom på scen. Men nu är det dags i David Harrowers drama Blackbird som stadsteatern gjort ihop med Dramaten där den först spelades.

Handbok om hedersrelaterat våld

Människor som utsätts för hedersrelaterat våld bemöts väldigt olika hos hälso- och sjukvårdspersonal runtom i Skåne. För att förändra detta ger nu Länsstyrelsen i Skåne ut en unik handbok för att öka sjukvårdens kunskaper om just problem som är hedersrelaterade.

Ny kontinent på nätet

Hela familjen spelar i ett annat universum på nätet, nu finns det ytterligare en kontinent i ”World of Warcraft”.

Jeriko presenterar vårprogrammet

Bland världsmusiken som kommer finns det heta Balkanbandet Kal från Belgrad. Sara Tavares från Kap Verde kommer och den palestinska gitarrtrion Joubran. Jazz i Malmö satsar lite extra med anledning av internationella Jazzåret. Världens bästa trumpetare Dave Douglas kommer hit med sin sextett, andra på programmet är supergitarristen Allan Holdsworth.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".