Torsdag 18 januari

28 elever stängs av efter smällare

Gustav Adolfskolan i Landskrona har stängts och eleverna skickats hem sedan elever skjutit ännu en smällare i skolans trapphus.

Ylva Runnström, förvaltningschef för barn- och ungdomsförvaltningen i ningen, Mats Ryderheim, chef för arbetsmiljöverket i Skåne, Gabriel Hurtado, lärare och Hanna Tosteman, elev ger sina bilder av vad som hänt.

28 elever på Gustav Adolfskolan i Landskrona stängs av. Sex flyttas till andra skolor. Bakgrunden är att eleverna på Gustav Adolfsskolan i Landskrona skickades hem på torsdagen sedan smällare avfyrats inne i ett trapphus på skolan.

Skånska socialdemokrater om Mona

Vi pejlar också stämningen bland skånska socialdemokrater sedan valberedningen presenterat Mona Sahlin som ny partiledare efter Göran Persson.

Ilmar Reepalu (s), kommunalråd och Ann Arlekloo, riksdagsledamot och arbetarkommunens ordförande i Helsingborg och Heidi Avellan, Sydsvenskans politiska chefredaktör kommenterar.

Elitlicens i fara för skånelag

Två Skåneklubbar har inte fått elitlicens, och riskerar att tvångsdegraderas ur elitserien. Det är IFK Ystad och IFK Trelleborg som före den sista mars måste visa att klubbarna följer sin ekonomiska handlingsplan. IFK Ystad har skulder på drygt två miljoner kronor.