Torsdag 25 januari

Chuck Berry gästar Malmö

Chuck Berry har fyllt 80 men turnerar fortfarande. Han är mannen bakom Johnny B Good, Roll over Beethoven och Sweet little sixteen. Ikväll är det dags för denna levande legend att spela. I Skåne direkt träffar du en entusiastisk beundrare från Kalix.

Roy Andersson undersöker förintelsen

På lördag är det förintelsens minnesdag. Då inviger också Kulturen i Lund en utställning som fått namnet Sverige och förintelsen. Filmaren Roy Andersson står bakom utställningen tillsammans med forum för levande historia. Utställningen pågår fram till den 18 mars.

Hata Göteborg

Filmen Hata Göteborg har världspremiär den 27 på Göteborgs filmfestival.  Robert Lillhonga, från Helsingborg har gjort filmen som handlar om fotboll och några helsingborgare.

Givarkonferens för Libanon

I Paris idag inleds en givarkonferens för Libanon,världens länder vill bygga upp landet efter sommarens krig, men kritiker menar att givarkonferansen kan föda nya konflikter.

Polarpris Rollins och Reich 

På torsdagen presenterades årets Polarpristagare. Det blev jazzsaxofonisten Sonny Rollins och kompositören minimalistpionjären Steve Reich. Båda sägs ha förändrat musikhistorien och blir nu vars en miljon kronor rikare.