Onsdag 31 januari

Vilka skånska hamnar överlever?

Statens representanter åker runt och träffar företrädare för Sveriges cirka 50 hamnar, för att sedan rekommendera vilka som ska bli prioriterade. Bengt-Owe Birgersson, statens förhandlare i hamnfrågor, är i Skåne för att titta på länets fyra största hamnar. De skånska hamncheferna kämpar nu för visa upp sig från sin bästa sida, för att bli prioriterad av regeringen kan bli viktigt.

Danemo samlar kompisarna

Peter Danemo som bor i Malmö  har samlat ihop de gamla kompisarna Joakim Milder, Christian Spering och Cennet Jönsson till en ny grupp, Meloscope. Debutalbumet heter ”Re: Someone Lost”. På söndag kan man se och höra Meloscope på Kulturen i Lund.

Förälskad i Köpenhamn

Nu blir Förälskad i Köpenhamn musikal i den danska huvudstaden, nämligen i sommar på utomhusteatern Köpenhamns hamneteater. Även den här gången är det en svenska som gör rollen som Siw Malmkvist hade. Pernille Bornudd, är inte från Landskrona, men från Helsingborg.

Vattennivå hotar golfbana

De höga vattennivåerna som gör att delar av Trelleborgs golfklubbs bana riskerar att ätas upp av havet. Golfarna i Trelleborg har skickat ett brev till kommunstyrelsen i Trelleborg där man ber om hjälp med att rädda banan.

Men någon akut hjälp kan moderaten Ulf Bingsgård, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg, inte utlova.