Måndag 5 februari

Per Gahrton lämnar miljöpartiet

Efter 26 år i miljöpartiets ledning och ännu längre tid som rikspolitiker tycker Per Gahrton att han gjort sitt och lämnar sina uppdrag i miljöpartiet. På Dagens Nyheters debattsida skriver han att han nu fullgjort ditt främsta politiska uppdrag.

Mona Sahlin möter kritiker

Motstånd mot Mona Sahlin i Skåne, men idag har hon chansen att övertyga kritikerna.

Vem har rätt att välja doktor?

En het debatt har rasat på sistone om kvinnornas rätt att säga nej till att behandlas av manliga gynekologer. De manliga läkarna kände sig diskriminerande.

Frågan har varit om även andra patienter ska få välja sina läkare. Ska man till exempel kunna kräva att bli behandlad av en infödd svensk doktor?

Petra Boltes, som är jurist på universitetssjukhuset MAS i Malmö, har tittat på det här i ett examensarbete med titeln ”En blattedoktor? Över min döda kropp”.

Chicago till Köpenhamn

Chicago blir Det ny teaters nästa uppsättning i Köpenhamn. I september kommer musikalen ha premiär. Men redan nu i februari ska man ha audition till uppsättningen. Chicago kommer sättas upp enligt samma koncept som den chicagouppsättning som idag spelas i London.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".