15 februari

Stenkastning igen mot buss

Nu har återigen en stadsbuss i Malmö tvingats lägga om sin rutt på grund av stenkastning. Oxie har drabbats, Rosengård har drabbats, nu är det Söderkulla. Jan Wieslander möter med Staffan Kromnov från Veolia transport.

Elever i Trelleborg har fått nog

Köpingeskolan stängdes med mögelskador i november. Politikerna kan fortfarande inte bestämma sig för hur de ska lösa problemet.

Malmösfestivalen drar ner volymen

Hur görs Malmöfestivalen på halva ljudvolymen? Festivalen anpassar sig till riktvärdet på 97 decibel. Hur kommer publiken att märka det här? Per Alexandersson på Malmöfestivalen berättar om tankarna kring det hela.

Jim Jidhed spelar akustiskt 

Jim Jidhed kommer och pratar om sin nya skiva, spelar en bit på gitarren och får förmodligen också anledning att prata om ljudstyrka.

Cindy Sherman på Louisiana

Fredagen den 16 februari öppnar konstmuseet Louisiana i Danmark vårens stora utställning med fotografen Cindy Sherman. 250 bilder ingår i utställningen och den täcker 30 år av iscensatt fotografi. För det är just det som Cindy Sherman är känd för, iscensatta fotografier där hon använder sig själv som modell.

 

 

 

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista