Torsdag 22 februari

Varför drabbas Skåne av snön?

- Varför påverkas vi i Skåne så hårt så fort det börjar snöa?

Gunilla Wiklander Andersson, beredskapsdirektör på länsstyrelsen och chef för länsstyrelsens krishantering ger sitt svar.

Utbetalningar försenas 

Alla som väntar på utbetalningar från Försäkringskassan får räkna med förseningar denna månad. Många av de anställda på Försäkringskassan i Skåne har varit instängda i snöovädret att kassan inte räknar med att kunna göra månadens utbetalningar i tid, berättar Annika Rudberg på Försäkringskassans kundtjänst i Malmö.

Audition för sommarchansen

Det börjar med en öppen Audition på Victoriateatern i Malmö söndagen den 22 april.

Mellan 9 och 16.30 är intresserade välkomna för att bedömas av en jury som bestämmer vilka som går vidare till deltävlingarna inför publik i Pildammsparken i sommar.

Det blir tre deltävlingar torsdagar i veckorna 29 - 31. Finalen är i vecka 32.

Tre går vidare från varje deltävling till final. Publik och jury röstar. Till finalen går även vinnaren från ”Andra Chansen” vidare. Denna omröstning görs på SR Malmös hemsida. Alla som tävlar sjunger till liveband. Sommarchansen arrangerades första gången 1973. Gun Bergbring producerar för 17:e året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista