Måndag 26 februari

Varför lägga ESS i Lund?

Forskningsminister Lars Leijonborg besöker Lund för att förklara varför regeringen satsar tre miljarder på att forskningsanläggningen ESS ska placeras just i Lund.

Skåne Direkts reporter Janne Wieslander ger bakgrunden. Bertil Göransson som är ordförande i kommungruppen i Lund för Lantbrukarnas Riksförbund LRF kommenterar förslaget.

Rekordvinst för 100-årsjubilerande HIF

HIF talar ut om sina goda affärer. Dagen före årsmötet. Rekordvinst i kassan, och i år är det 100-årsjubileum.

Helsingborgs IF redovisar det bästa driftresultatet i fotbollsklubbens historia för 2006. Resultatet blev 7,3 miljoner kronor. Allt på ett ännu bättre resultat för 2007 enligt HIF:s ordförande Sten Inge Fredin.

MKB vill bygga för vanligt folk

Bygga nya bostäder som också vanligt folk har råd att flytta in i och rusta upp de gamla bostadshusen. Det är några av de utmaningar som väntar den nye vd:n för Malmös kommunala bostadsbolag MKB. I helgen tar Sonny Modig som närmast kommer från Boverket över vd-posten efter Lars Birve.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista