Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

Tisdag 10 april

Kan läkarutbildningen rädda vården?

Bara var femte vårdcentral i länet lever upp till vårdgarantin. Skåne Direkt får svar från politiker, och låter läkarstudenterna fundera över sin framtid. Kan utbildningen vända trenden med läkarbrist?

Baklängesteater i Helsingborg

Teater baklänges? På Helsingborgs stadsteater utformar man karaktärerna först och skriver sedan pjäsen. Camping heter pjäsen. Det är det enda man vet om den. Den är nämligen inte skriven än.

She Music läggs inte ner

Endagsfestivalen She Music i Malmö är dedikerat till att ge plats för kvinnliga musiker och artister på scen och festival. Förra året kom 200 betalande besökare till ett späckat program. Då pratade Gudrun Hauksdottir om att lägga ner festivalen, men idag kom beskedet om återuppståndelsen.

Brixtofte bakom galler

Har sagan fått sitt slut om den en gång så hyllade borgmästaren i den danska mönsterkommunen Farum norr om Köpenhamn. Fyra års fängelse väntar Peter Brixtofte. Även hans före detta undersåtar har straffats genom högre skatt.

Billy och Pablo

Vem är Pablo? Och varför handlar ännu en skiva med Billie the Vision and the Dancers om honom? Lars Lindquist förklarar och trallar en bit.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista