Måndag 16 april

Varför problem i Rosengård?

I över ett år har det varit lugnt på Rosengård, men i helgen brann stadsdelen igen. Ungefär 75 ungdomar, en del så unga som sju år, attackerade polis och räddningstjänst som ryckte ut. Varför händer det här? I Skåne Direkt idag försöker vi svara på frågan.

Börje Aronsson är chef för närpolisen på Rosengård. Han har ännu ingen förklaring till händelserna i helgen.

Andreas Konstantinidis. socialdemokratisk ordförande i stadsdelsnämnden i Rosengård, och till Ayoub Chibli som är familjerådgivare vid Islamic centers moské berättar vad de tycker ska göras.

I Malmö utbildar brandkåren fyra brobyggare som ska göra det lättare för räddningstjänsten att få kontakt med de boende i invandrartäta områden som till exempel Rosengård. Emine Aris och Mustafa Maher, brobyggare i Malmö.

Landskronarapparna friade

Bästa reklamen för nya plattan. Landskronarapparnas åtal för förargelseväckande beteende ogillas.

Fotbollskväll i Skåne

35 000 går på fotboll i Skåne ikväll. Det är två allsvenska matcher och så börjar superettan, fotbollens näst högsta serie.

Agrelins tionde gemytbok

Författaren Ove Agrelin och fotografen Claes Westlin har gjort boken som fått namnet ”Drömska danska öar - och mer än så”.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista