Mari Boine. Foto: Lars Ekman.

Onsdag 18 april

Mari Boine på World Mixfestivalen

I Skåne och Kronoberg är det World Mix-festiva, med konserter, föreläsningar och workshops. Ikväll kan vi se och höra en artist som verkligen förkroppsligat festivalens namn - world mix; samiska sångerskan Mari Boine.

Guys and dolls fortsätter

Musikalen Guys And dolls på Slagthuset i Malmö kommer att fortsätta att spela i höst.

 

Likhundar söker försvunnet par

Med hjälp av dykare och likhundar har polisen sökt efter det försvunna paret från Hovs Hallar i Bysjön i närheten av Veberöd. Hittills har sökandet varit resultatlöst, men fortsätter i morgon med hjälp av Sonar.

Föräldranas ansvar i Rosengård

Efter bränderna och stenkastningen på Rosengård kommer från olika håll krav på att föräldrarna ska ta mer ansvar för sina barn så att inte bråk uppstår. Vad säger rosengårdsföräldrarna om det? Sanije Rhamani har fyra barn i åldrarna 12-15 och bor på Ramels väg där flera av bränderna har inträffat.

Danmark fimpar snart?

I Danmark blir det snart förbjudet att röka både på jobbet och på krogen. Men motståndet är stort mot den nya lagen, rapporterar reportern Gösta Lempert i ett reportage från Köpenhamn.

 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista