Nyamko Sabuni. Foto: Tomas Oneborg/Scanpix.

Fredag 20 april

Integrationsministern på Rosengård

Integrationsminister Nyamko Sabuni kommer till Rosengård i Malmö som den här veckan härjats av en rad anlagda bränder. Vad kan hon egentligen göra för att minska problemen i stadsdelen?

Österlen får abedissa

På lördagen vigs moder Tyra Antonia till abedissa vid Mariavalls kloster på Österlen. Den katolske biskopen Anders Arborelius förrättar den historiska installationen.

Handbok om hedersrelaterat våld 

För ett år sen började det som ett skånskt initiativ. Länsstyrelsen behövde en handbok i hur man i vården skulle hantera människor som drabbats av hedersrelaterat våld. Hanna Cinthio blev redaktör och medförfattare till boken ”Hedersrelaterat våld och förtryck”.

Spring på Skånes dansteater

När Mari Brolin-Tani på Skånes dansteater presenterar den sista dansuppsättningen under sitt chefsskap, så satsar man stort. Spring heter uppsättningen och två av dansvärldens mer bekanta koreografer, Rui Horta och Angelin Preljocaj, har engagerats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista