Fredag 18 maj

Jazzsångesrska på Victoria

Malene Mortensen, 24-årig dansk jazzsångerska i genren popjazz/souljazz var på Hedmanska Gården under förra årets Malmöfestival och har just spelat på festival i Berlin. Kommer till Victoria i Malmö fredag 18 maj.

Jägersro 100 år

Trav- och galoppbanan Jägersro i Malmö fyller 100 år och firar i dagarna två. Jägersro är en av södra Sveriges största publikattraktioner med över 250 000 besökare per år och Sveriges enda hästsportarena med både trav- och galoppverksamhet.

Nytt mittenparti i Danmark

I Danmark har ett nytt parti förändrat det politiska landskapet. Det borgerliga mittenpartiet Ny Alliance med frontmannen Naser Khader ska se till att det främlingsfientliga Dansk Folkepartis inflytande minskar.

Junk i USA 

Ikväll är det premiär på Brainpools rockopera Junk i USA. Rockoperan ska bara spelas fyra gånger i en showcase, alltså en föreställning som man visar för att locka finansiärer.

Den amerikanska regissören Shakina Neyfack har förvandlat det till en riktig teateruppsättning. Ikväll spelar man på Steve Allen Theatre på Hollywoood Boulevard i Los Angeles.

SM i Poetry Slam

Det är SM i poetry slam på Dunkers kulturhus i Helsingborg. På lördagskvällen är det final.