Måndag 21 maj

Årets Piratenpristagare

Författaren Claes Hylinger får årets Piratenpris. Möt honom i Skåne Direkt. Hör vad han gillar hos Piraten, och vad han ska göra med de 75 000 kronorna som följer med priset.

Mångfallsbiljard och integration

I Dalby ska pensionärer möta ungdomar i biljard. Det ingår i Lunds kommuns integrations- och mångfaldsrunda. Lunds invandraförening håller öppet hus. På Kulturen är det också många aktiviteter.

Filmfestival i Cannes

Ingela Brovik trängs med kändisarna i Cannes. Hon har pratat med Michael Moore som är aktuell med ny film om brist på sjukförsäkring, och så har hon just sett en film med Angelina Jolie.

Ungdomshuset revs - och sedan?

I början av mars tömdes och stängdes ungdomshuset i Köpenhamn och bara några dagar senare revs ungdomshuset trots våldsamma protester som ledde till kravaller. Sedan dess har demonstrationer följt efter varandra, den senaste första maj. Vad händer nu?

Cats till Nöjesteatern

Den 28 september blir det premiär på musikalen Cats på Nöjesteatern i Malmö. Andrew Lloyd Webbers smash-hit brukar vara omgärdad med bestämda regler för hur den ska sättas upp. Den här gången har Nöjesteatern fått tillstånd att göra en egen tolkning.