Tisdag 29 maj

Söka jobb efter gymnasiet

Snart tar många skånska gymnasieelever studenten. En del av dem ska plugga vidare, andra vill börja jobba. För att hjälpa dem att hitta jobb startade arbetsförmedlingen en turné i Malmö idag. Skåne Direkt följde med några gymnasieelever för att se vilka råd de fick.

Religionsfobi i Sverige

Sverige lider av religionsfobi, det säger nya lundabiskopen Antje Jackélen som du möter i programmet idag.

Troells nya film

Jan Troells nya film Maria Larssons eviga ögonblick spelas nu in. Maria Larssons eviga ögonblick bygger på en sann historia om en fattig kvinna, med sju barn och en alkholiserad make, som vinner en kamera på lotteri. På tisdagen filmade man vid Häljasjön i Veberöd.

Pensonärspartist på Sd:s riksmöte

Bernt Franzen är den före detta centerpartisten som engagerat sig i pensionärspartiet SPI och sitter i kommunstyrelsen. Men det Bernt Franzen är mest känd för är kanske att han som första lite mera etablerade politiker framträtt på ett stort riksomfattande möte med Sverigedemokraterna.

SAS-konflikten är över

Kabinpersonalen på SAS fick sina måltidsuppehåll. Har facket stärkt sin position på arbetsmarknaden? Sociologen Anders Kjellberg vid Lunds universitet som forskar kring fack och arbetsgivarorganisationer medverkar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".