Janne Goldman. Foto: Lars Ekman.

Onsdag 30 maj

Höjdare och prinsar

Genom ett nytt Centrum för mellanösternstudier stärker Lunds universitet nu ytterligare sin forskning och undervisning kring den konfliktfyllda regionen.

Centrum för Mellanösternstudier invigs av Jordaniens Prins Hassan bin Talal.

Janne Goldman om Malmös krogar

Janne Goldman kommer ut med ”Svart stad”, en 300-sidig roman som utspelar sig i Malmös krogvärld. Handlar bland annat om hur svårt det kan vara att vara hederlig krögare, trassel med myndigheter och annat. Krögarna sägs ha reagerat mycket positivt.

William Kentridge på Konsthallen

Film, tittskåpsteater och fokus på en av de mest hänsynslösa folkutrotningarna, när den sydafrikansek konstnären William Kentridge ställer ut i Malmö.

Aq-va-kul uppvaktning

Problemen fortsätter för Malmös simklubbar sedan badet Aq-va-kul stängts. Nu uppvaktar de kommunledningen.

Cold case-gruppens nya spår

Skånepolisens så kallade Cold case-grupp har börjat arbeta med ett försvinnande i Ängelholm 2004. Ett tre år gammalt förmodat mord i Ängelholm får ny aktualitet sedan skånepolisens Cold Casegrupp nu kommit en bit på väg i gåtan. Jimmy Svensson 19 år försvann spårlöst den 29 juli 2004.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".