Måndag 11 juni

Missnöje med pisksnärtsvården

Riksförbundet för trafik-, olycks- och polioskadade vill ha ett nackskadecentrum i Lund. Mer än hälften av de skånska nackskadepatienterna är missnöjda med den vård de har fått. Inga Bonnevier från Lund är fortfarande sjukskriven på halvtid sedan hon råkat ut för en trafikolycka 1999.

Allt fler pilgrimsvandrar

I Skåne Direkt Sommar hör du också om att allt fler lockas av att pilgrimsvandra. I tävlingen Sverige Runt efter klockan tre ska du lista ut var någonstans i landet en reporter är.

Kalle Oldby granskar

Hyllningsmusik är alltid suspekt. Man vet inte alltid hur mycket plånbok respektive hjärta som egentligen är inblandat. Men hyllningsalbumet till Johnny Cashs hustru June Carter Cash är en uppriktig historia.

Lyssna tillexempel på Carlene Carter & Ronnie Dunn  i ”Jackson” och Brad Paisley  i ”Keep on the sunny side” från ’Anchored In Love: A Tribute To June Carter Cash’.

Även Paul McCartneys ’Vintage clothes’ granskas.

Naxos fyller 20

Skivbolaget Naxos fyller 20 och just nu reser grundaren Klaus Heymann världen över på en form av firarturné. Han berättade bland annat att den gamla sanningen att det inte går att få lönsamhet i operainspelningar håller på att förändras.