Tisdag 12 juni

Privata entreprenörer i vården

I Helsingborg debatteras för och emot privatiseringar i vården. Redo att debattera är Richard Lundberg (m) och Ingela Andersson (s), båda socialpolitiker.

Kultur i Helsingborg slås samman

Dunkers kulturhus i Helsingborg ska organiseras om och slås ihop med annan kulturverksamhet. Chefen Niels Righolt kan bli av med jobbet.

Kalle granskar Wilburys, Carter och Lowe

Nick Lowe är annorlunda. Han skriver låtar och gör musik utifrån sin egen verkliga ålder och hur han mår. Den 26/10 kommer han till Malmö. En gång i tiden var han gift med Carlene Carter. Men det höll inte, av olika skäl. På sitt nya album tänker Nick på Carlene. Han tänker högt i ’Long limbed girl” så att vi alla kan lyssna.

1988 skulle George Harrison spela in en extralåt till en singel från sitt album ’Cloud nine’. Det blev istället två skivor, Traveling Wilburys Vol. 1 och Traveling Wilburys Vol. 3, två album som varit borttagna ur skivbolagets sortiment i många år.

Sopor blir byten

Malmö kommun tagit fasta på att många prylar som vi slänger fungerar och kanske finns och att kanske någon annan vill ha dem. VA-verket erbjuder fastighetsägare att hyra mobila återvinningscontainrar och här finns också en byteshörna.