Torsdag 14 juni

Nej till sand från Sandhammaren

På torsdagen sa regeringen ännu en gång nej till att låta Ystads kommun ta sand från Sandhammaren för att bekämpa erosionen vid Löderup. Vad gör kommunen nu för att hindra att havet äter upp strandremsan? Och vad säger man i Löderup?

Dags för Shemusic

Festivalen för kvinnliga musiker i Malmö var nära nedläggning efter publikfiasko i fjol. Men arrangören ger inte upp, och ikväll är det dags för Shemusic igen.

Svårt hitta boende för turister i Ystad

Det kan bli problem med att hitta boende till alla turister i Ystad med omnejd. Förra året steg antalet kommersiella gästnätter i Skåne med 6,3 procent enligt Position Skåne. Statistiken för 2007 har nått nya höjder veckor innan semestersäsongen ens har börjat.

Dunkers ställer ut Stig Lindberg

Designikonen Stig Lindbergs serviser och andra spännande föremål ställs ut på Dunkers kulturhus i Helsingborg.

John Bauers sagovärld på Kulturen

I helgen öppnar Kulturen i Lund en stor utställning om sagoboksillustratören John Bauer och den värld han skapade. I en del visar man kostymer som sytts upp efter John Bauers skisser till den ofullbordade baletten Bergakungen.

I en annan del har man skapat en sagogarderob. Här kan barn klä ut sig i kläder som har sytts upp efter Bauers sagoteckningar.