Torsdag 2 augusti

Festival i stapelbäddsparken

På torsdagen går startskottet för stapelbäddsfestivalen. Under tre dygn blir det 55 olika musikakter, workshops stand-up comedy och inte minst skejtboardåkning. En festival av unga människor för unga människor. Så beskrivs festivalen av Caroline Lundholm, projektledare stapelbäddsparken.

Rumpnissar i skogen

Under fredagen kommer det att vara fullt med rumpnissar och rövare i skogen i Hög. Då är det nämligen premiär för en musikaluppsättning av Ronja Rövardotter. Föreställningen kommer att spelas utomhus de tre närmaste helgerna på spelplatsen i Hög.

Annorlunda fotbollsturnering

Just nu pågår en annorlunda fotbollsturnering i Köpenhamn. Homeless World Cup kallas cupen där alla spelare är hemlösa, fattiga och där många har också problem med missbruk.

Gott om kräftor i skånska sjöar

Nu börjar det blir dags för kräftskivor i gen. Ute i sjöarna har kräftorna växt till sig och nu är den rätta tiden att fiska upp dem och kräftorna i de skånska sjöarna är både många och stora.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista