Fredag 3 augusti

Bommar som krånglar

De automatiska bommarna i entrén till Kullabergs naturreservat har varit på plats sen i påskas. Men fortfarande är det många som har svårigheter med betalningen och det blir snabbt kö när bommen bara vägrar att resa sig.

Boutställning i Trelleborg

Boutställningen Bo07 drar igång på lördagen i Trelleborg. Tre nybyggda bostadsområden i stadens ytterkanter ska locka nya invånare till Trelleborg. Skåne Direkt Sommar har gjort ett besök i ett av de mer exklusiva områdena.

Spelmansjubileum i Lund

För hundra år sedan arrangerades Sveriges andra spelmanstävling. Den ägde rum i Lund och detta hundraårsjubileum firas i år med konserter, fest i tre dagar och en spelmanstävling!

Musik på Trollenäs

På söndag är det dags för musikfestivalen, Musik på Trollenäs. Uppträder gör bland annat den kända sopranen Miriam Treichl och pianisten Magnus Svensson. Skåne Direkt Sommar ringde upp arrangören Henrik Åkerman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista