Måndag 6 augusti

Pianofestival i Helsingborg

För femte året i rad anordnas Helsingborg pianofestival på Dunkers kulturhus. Deltagare från hela världen har samlats kring kärleken till pianomusiken. Skåne Direkt Sommars reporter Hans Zillén besökte festivalen.  

Arbetslösa ska coachas

Nu är 689 långtidsarbetslösa skåningar inskrivna i jobb och utvecklingsgarantin. Det är en av alla nyheter på arbetsmarknaden som nya regeringen infört. Jobb och utvecklingsgarantin infördes 2a juli och ska successivt ersätta gamla aktivitetsgarantin till årsskiftet. De första 150 dagarna får den arbetslöse coachning. 

Malmö opera får tillbyggnad

För första gången sedan 1959 byggs Malmö opera och musikteater till. Operan som är kulturminnesskyddad kommer får en mer inbjudande baksida där operans lilla verkstadsscen också har sin entré. Tillbyggnaden är på tre våningar och kommer också att innehålla kontorslokaler.

Kostsamt arbete efter regnet

I tider då solen skiner och har många nästan glömt alla regn och översvämningar. Men ute i många skånska kommuner dröjer det innan det är glömt och färdigarbetat med översvämningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista