Tisdag 7 augusti

Sol och bad på stranden

Vi åker till stranden idag, precis som gaturkontoret i Malmö. Du som badar kan tycka till om badplatserna och Skåne Direkt Sommar doppar sig.

Klagokören repeterar

Nu är repetitionerna i full gång i Malmös egen klagokör som ska uppträda på Malmöfestivalen. Allmänheten har fått skicka in sina klagomål, alltifrån att det är skräpigt på gatorna till missnöje med dumma chefer. Sedan har dirigenten Mattias Leesment Bergh satt musik till.

Dags för skånederby

Ikväll är det dags för stort skånederby i fotbollsallsvenskan då Malmö FF möter Helsingborgs IF. Hans Zillén finns på plats utanför Malmö stadion.

Soldatträning på Revingehed

För några veckor sedan började utbildningen för en del av de svenska soldater som ska ingå i Nordic Battle Group. Gruppen ska kunna skickas ut med kort varsel för att delta i EUs krishanteringsoperationer. Nordic Battle Group består av flera delar och på P7 i skånska Revingehed utbildas soldater som ska ingå i ett mekaniserat skyttekompani.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista