Fredag 10 augusti

I baksätet på en Rolls Royce

På söndag ska all världens Rolls Royce och Bentleys rulla i kortege vägarna fram i ett världsrekordförsök. Skåne Direkt sniffar lädersäten i en Silver Wraith.

Landslaget i blåsmusik

I Högalids folkhögskola i Kalmar ligger just nu flera skånska landsslagsspelare i hårdträning. Det är nämligen landslaget i blåsmusik som är på träningsläger. Skåne Direkt Sommar ringde upp Tobias Andersson som är slagverkare.

Brister i brandsäkerheten

För dålig kontroll på antalet besökande och brister i personalens utbildning för att utrymma lokalen. Det är två av flera synpunkter som lekhuset Busfabriken i Helsingborg fick efter en inspektion av brandsäkerheten.

Ny festival, gammalt riktnummer

En ny festival öppnar imorgon i Trollsjöparken i Eslöv, den heter som riktnumret – 0413. Pelle Wessman är med i gruppen som satt ihop festivalen på bara två månader.

Långsam information från banken

Samtliga kort som använts i närheten av en misstänkt skimning spärras av banken. Men innan informationen når ut till kunden att deras kort inte längre fungerar så kan det ta 2 till 3 dagar. Swedbank förklarar varför.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista