Måndag 13 augusti

Många nattbadar olagligt

I helgen omkom en 16-årig flicka i Lund under ett nattligt bad i Källbybadet. Flickan hamnade under pooltäcket och kunde sedan inte komma upp. Men trots den uppmärksammade olyckan fortsätter de olovliga nattbaden i stängda bad runt om i Skåne. Skåne Direkt Sommars Hans Zillén åkte till Staffanstorp. 

Metod för att förvirra insekter

Att förvirra insekter med hjälp av plasttrådar som hängs upp i fruktträden och på det sättet undvika larver i frukterna? Ja det kan vara framtidens sätt att slippa maskhål i äpple, päron och plommon. Det kallas förvirrningsmetoden och är en metod som forskare på Lantbruksuniversitet i Alnarp varit med om att ta fram. 

9-åring räddad med unik metod

Lina Gustavsson är nio år. Hon hoppar gärna studsmatta, badar så mycket hon bara kan nu på sommarlovet och tycker att matte är roligast i skolan. Hon är med andra ord en helt vanlig, pigg nioåring. Förutom att hon producerar insulin i armen.

Flygare får snart åka hem

De två privatflygare som skadades vid en flygkrasch i Dalarna mår efter omständigheterna bra och kommer att få lämna sjukhuset och åka hem till Skåne under veckan. De två piloterna var på väg i ett eget plan mot Malmö Airport när de kraschade vid Skinnaråsen i Dalarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".