Tisdag 14 augusti

Vattenprojekt på Ribban

Vid Öresunds havsyta kan du hitta djupet i naturen och dig själv. Skåne Direkt Sommar besökte ett framgångsrikt vattenpedagogiskt projekt på Ribban i Malmö.

Farlig manet i svenska vatten

En för svenska farvatten ny art av maneter brer nu ut sig allt mer inte minst i Öresund. Det är den amerikanska kammaneten och det gör marinbiologerna oroliga.

 

Litet stick avslöjar missbruk

Snart kan vi bara vara ett litet stick i fingret ifrån att avslöja alkoholmissbruk. En ny metod som ger svar inom fem minuter kan finnas på vårdcentraler och inom företagshälsovården om bara ett par år.

Lek med könsroller

Subfrau, den kvinnliga teatergruppen som vrider och vänder på genusfrågor och könsroller kommer att ha sin nästa premiär i Malmö. Det blir på föreställningen Pretty Subfrau där de kvinnliga skådespelarna den här gången tar sig an klassiska manliga roller ur världsdramatiken.

Nya badmästare utbildas

Nu drar utbildningen för en ny omgång badmästare igång i Kristianstad och som en rivstart har de sexton eleverna tillbringat två dagar i Åhus med att lära känna varandra och lösa olika uppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".