Daniel Hansson, fd ledamot av surströmmingsakademien fixar en klämma. Foto: Johan Silfversten Bergman.

Onsdag 15 augusti

Goda råd om andrahandsuthyrning

Vi pratar ofta om bostadskrisens Malmö - och Lund och för att komplicera läget så hör vi skräckhistorier om andrahandsuthyrningar som spårar ur. Hyresgästen vägrar flytta och vem har egentligen rätt?

Säckpipor i Ystad

Från och med idag är Ystad fyllt av musik, 800 musiker har kommit till stan för att vara med i årets Military Tattoo. Representanter från franska främlingslegionen, skotska säckpipor och tysk drillkontingent finns på plats.

Surströmming i studion

På torsdag är det surströmmingspremiär, även i Skåne. Skåne Direkt Sommar öppnar en burk och pratar surströmming. Daniel Hansson, fd ledamot av surströmmingsakademien guidar i smakdjungeln.

Turistnäring i sommarregn

Det har talats om rekordsommar för museer i och med det dåliga vädret. Men hur egentligen den övriga turistnäringen påverkats av juli månads frånvaro av sol och värme? Vi har tagit temperaturen på den skånska turismen.

Dans i Hasslarp

Nu ska det bli kasedans igen i Hasslarp i östra delen av Helsingborg. Den hundraåriga gamla dansrotundan i Hasslarps Folkets park ska leva upp igen och få nytt liv med hjälp av tre entusiaster för dansbandsmusiken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".