Torsdag 16 augusti

Sommarläger inspirerar till motion

Följ med till sommarlägret i Malmö där barn som väger lite mycket får pröva olika idrotter. Målet är att de ska bli inspirerade att röra på sig mera.

Dansteatern spelar utanför Skåne

Det kommande spelåret kommer Skånes dansteaters egen ensemble bara spela på hemmascenen ett fåtal gånger. Det framgick när Skånes dansteaters nya chef Åsa Söderberg presenterade den nya repertoaren.

Nytt unikt bibliotek

I Malmö öppnar Garaget vid årsskiftet, ett bibliotek och kulturhus på samma gång.

Skadegörelse stänger fritidsgård

Gustav Adolfs fritidsgård i Helsingborg stängdes på torsdagen efter upprepad skadegörelse. De senaste dagarna har stulna bilar vid två tillfällen körts in genom en av fritidsgården väggar.

Omstridd utvisning i Danmark

I Danmark utvisas nu två unga män till Turkiet efter avtjänat fängelsestraff. De utvisas trots att de är helt och hållet uppvuxna i Danmark.

Elvis lever i Mörarp

I Mörarp har Jocke Hallström inrett tre rum i ett hus på tomten till ett Elvismuseum. Objekten är hans privata samling som han byggt upp under lång tid.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".