Fredag 17 augusti

Premiär för Malmöfestivalen 2007

Malmöfestivalen har startat med musik, kultur, tingeltangel och os av olika sorters mat. Skåne Direkt Sommars reporter Janne Wieslander finns mitt i vimlet.

Het jazzkatt på festivalen

Magnus Lindgren är en het jazzkatt som med sin kvartett fått stort genomslag i Sverige och utomlands. På fredagen spelar han på Malmöfestivalen.

HIF hemma efter Irlandsbesök

Sent på torsdagsnatten kom HIFs fotbollsspelare hem till Helsingborg efter att ha spelat 1-1 i Uefa-cupmatchen borta mot irländska Drogheda. Ett resultat som ger HIF stora chanser att gå vidare i turneringen.

Trogna statister belönas

Guldbaggegalan, där filmskådisar, regissörer och andra belönas, känner de flesta till. Nu kommer Statistgalan 2007. Den ska hållas i Ystad och kommer att belöna statister som varit med i de många filmer som spelats in i Ystad de senaste åren.

Skolministern i Landskrona

Nationella prov i årskurs 3, betyg från 6:an och kanske en statlig skola. Det var några exempel på förändringar som kommer framöver om skolminister Jan Björklund får bestämma. På fredagen presenterade han syn på den svenska skolan inför ett par hundra lärare från Landskrona.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".