Fredag 21 september

Trelle finns inte mer

Konstnären Lars Vilks stora rondellhund Trelle i Trelleborg utsattes natten till fredagen för så omfattande skadegörelse att man fattade beslutet att jämna konstverket med marken. Det här var sjätte gången som konstverket vandaliserades. Knappt fyra månader överlevde hunden, som Lars Vilks byggt tillsammans med elever från Söderslättsgymnasiet.

Regionpolitiker på turné

Regionpolitiker i Skåne turnerar till vårdcentraler i sydvästra Skåne för att samla in medborgarnas synpunkter. Idag är det Staffanstorps tur, och Skåne Direkt finns på plats.

Frivilliga tar ansvar efter besparingar? 

Kultur- och fritidsnämnden i Lund måste spara omkring fem miljoner kronor. Ett av de områden som kommer att drabbas av besparingarna är fritidsgårdarna. Gösta John Bredberg, folkpartist och ordförande i kultur- och fritidsnämnden, har öppnat för att frivilligorganisationer och ideella kraften skulle kunna ta över delar av verksamheten. Eva-Marie Fornell, ordförande för Kultur- och fritidssektionen inom SKTF:s Lundaavdelning, är inte lika övertygad.

Teaterskolans nya lokaler invigda

Teaterhögskolan i Malmö flyttat till nya lokaler och är nu granne med Inkonst i Mazettikvarteret. Tidigare låg man mitt i centrum på Stora Nygatan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista