Onsdag 26 september

Lindängsbadet stängt
efter mögelupptäckt

Lindängsbadet i Malmö, där många barn ska lära sig simma, har nu varken omklädningsrum, duschar eller toaletter. Lokalerna stängdes efter att man upptäckt svåra mögelangrepp.

Malmöbo på Nationalmuseum

Stor utställning med 1700-talskonstnären Alexander Roslin från Malmö invigs på Nationalmuseum på onsdagen.

Regionfinal i berättarslam på gång

På torsdag är det regionfinal i berättarslam 2007. Då ska skådespelaren och den professionella berättaren Anders Granström försvara sin titel som Skånes bästa historieberättare. Han är för övrigt också riksmästare.

Leaonardo blir orientalisk basar

70-talsgallerian Leonardo intill Möllevångstorget ska förvandlas till en orientalisk basar, som ska satsa på fairtrade, rättvis handel.

Konst och politik på Lunds konsthanll

Vi tittar också på en ny utställning om konst och politik på Lunds konsthall. Utställningen ”Se oss handla” pågår till den 11 november.

Arbetsförmedlare lär om dataspelsbranschen

På onsdagen anordnades i Malmö en utbildningsdag för arbetsförmedlare i dataspel. Det sker första gången någonsin i Sverige. Många känner inte till datorspelsbranschen och tror att det är något nördigt och källaraktigt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista